Pompoenen zijn ontzettend veelzijdig in de keuken. Of je nu een heerlijke soep wilt maken, een zoet dessert of een hartige ovenschotel, met pompoen kan het allemaal. Hieronder delen we enkele van onze favoriete recepten met je. Onderaan deze pagina een stappenplan om een pompoen uit te hollen.
Een verwarmende soep die perfect is voor de herfst. De combinatie van de zoete pompoen met de romige kokosmelk en pittige gember is onweerstaanbaar.
Ingrediënten:
Bereiding:
Deze geroosterde butternut pompoen is een heerlijk bijgerecht voor bij het diner. De rozemarijn en knoflook geven de pompoen een extra smaakdimensie.
Ingrediënten:
Bereiding:
Deze pompoentaart is een klassieker die niet mag ontbreken tijdens de herfst. Het is een zoete traktatie die perfect past bij een kopje thee of koffie.
Ingrediënten voor de bodem:
Ingrediënten voor de vulling:
Bereiding:
Uithollen: Gebruik een lepel om de zaden en het vruchtvlees uit de pompoen te verwijderen. Schraap de binnenkant schoon, zodat er een gladde wand overblijft.
Ontwerp en snijd: Teken je gewenste gezicht of patroon op de buitenkant van de pompoen met een stift. Gebruik daarna het mes om voorzichtig langs de lijnen te snijden.
Kwekerij kersenboertje / pompoenenboertje.
J.huydecoperweg 24, 1331GE Almere. info@kersenboertje.nl